ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Executive Chef & Ιδρυτής

Γεννημένος το 1976 στον Πειραιά, o Γιώργος Παπαϊωάννου θεωρεί τη θάλασσα ως το φυσικό του περιβάλλον. Η αγάπη του για αυτήν αποτελούσε από τα παιδικά του χρόνια πηγή έμπνευσης και δημιουργίας και για το λόγο αυτό δεν την αποχωρίζεται ποτέ.

Με όχημα την επιθυμία του να εμβαθύνει στις γεύσεις και τα αρώματα της ελληνικής φύσης, επικεντρώθηκε στους θησαυρούς που προσφέρουν γενναιόδωρα η θάλασσα και η γη στις πιο κρυφές γωνιές της Ελλάδας στοχεύοντας να εξελίξει τις παραδοσιακές μεθόδους της μαγειρικής τέχνης με τον δικό του αυθεντικό τρόπο.

Το όνομα του Γιώργου Παπαϊωάννου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φρεσκάδα και την υψηλή ποιότητα των θαλασσινών και των ψαρικών που προσφέρει στα εστιατόριά του. Η διαρκής αναζήτηση της κορυφαίας πρώτης ύλης, χωρίς καμία παρέκκλιση, καθιστά το πρώτο του εστιατόριο-ναυαρχίδα ως εμβληματικό προορισμό για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στην Αθήνα, με την ιστορία του να ξεκινάει από τους γονείς του στις αρχές του ’90 στα στενά του Μικρολίμανου και να συνεχίζεται παραθαλάσσια, στην Ακτή Κουμουνδούρου από το 2013 έως σήμερα. Η επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου PAPAIOANNOU επισφραγίζεται με διακρίσεις όπως το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα και το Toques d’ Or καθώς και με άλλες ανάλογες, όπως από το FNL Guide. Τo 2021 ο Γιώργος Παπαϊωάννου «ανοίγει τα πανιά του» προς αναζήτηση νέου λιμανιού για το έτερο εστιατόριό του και «ρίχνει άγκυρα» στο Κεφαλάρι, μια περιοχή με μακρά παράδοση στη φιλοξενία από τη δεκαετία του ’20.

Με έντονη διάθεση εξωστρέφειας, ο Γιώργος Παπαϊωάννου συνεχίζει το μαγειρικό του ταξίδι με την αλυσίδα ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΠΑΠΑЇΩΑΝΝΟΥ ανοίγοντας το πρώτο εστιατόριο στη Γλυφάδα το 2013 και επεκτείνοντάς την σε ποικίλα σημεία ανά την Ελλάδα με την προοπτική ανάπτυξής της και σε διεθνές επίπεδο.

Το όραμα του Γιώργου Παπαϊωάννου να αναδείξει περαιτέρω την ανεκτίμητη προσφορά της ελληνικής θάλασσας και της γης εκφράζεται μέσα από τα εστιατόρια ARMYRA BY PAPAIOANNOU σε εκλεκτά ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως το πρώτο στο COSTA NAVARINO - THE ROMANOS, A LUXURY COLLECTION RESORT από το 2015 στην Πελοπόννησο και το δεύτερο στο ξενοδοχείο AMARA - A FIVE STAR LUXURY HOTEL στην Κύπρο από το 2019.

Σήμερα, σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Δήμο Στασινόπουλο, οι αλυσίδες εστίασης αναπτύσσονται μέσω της εταιρείας OKYALOS GROUP OF RESTAURANTS που δημιούργησαν από κοινού, με την προσθήκη του OUZERI BY PAPAIOANNOU το καλοκαίρι του 2020.

Τριάντα χρόνια επιτυχημένης πορείας καθιστούν τον Γιώργο Παπαϊωάννου πρεσβευτή της κλασικής ψαροφαγίας, όπου η ανεπιτήδευτη απλότητα συναντά την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης, τη ζεστή φιλοξενία και κατ’ επέκταση την προσφορά αυθεντικών εμπειριών με γεύση και άρωμα Ελλάδας.